Å forvalte store summer

Har du akkurat arvet penger? Eller vunnet en stor sum på nettspill? Kanskje du har solgt bilen? Får du inn en stor sum på kontoen din når du ikke er vant til det vet du kanskje ikke helt hva du bør gjøre med dem. Burde du ha dem på en annen konto, eller kanskje i en helt annen bank? Og er du pålagt å melde fra om dem til myndighetene?

Hva må du betale skatt av?

Med den borgerlige regjeringen vi nå har trenger man ikke lenger å skatte på arv. Du bør allikevel holde deg oppdatert på regelverket om du arver store summer i fremtiden, for dette kan endre seg. Du er allikevel pliktig til å melde fra om all arv og alle gaver på 100 000 kr eller mer på selvangivelsen.Noe du derimot må skatte på er store summer du vinner på spilleautomater eller nettpoker. Dette må du melde fra om og betale inn skatt for selv, siden det ikke er noe myndighetene automatisk får vite om. Men om du skulle vurdere å lure deg unna så har de fleste banker en praksis med å melde fra om mistenkelig transaksjoner og veldig store summer.

La pengene vokse

Om du får inn en ekstra stor sum på konto bør du tenke godt over alternativene dine for å la summen holde seg stabil, eller til og med vokse over tid. Det første du bør se på er hvordan du kan få høyest mulig renter på dem. Du merker kanskje ikke så mye til det ellers om pengene dine går ut og inn månedlig, men rentene varierer veldig fra konto til konto og bank til bank. Storvinnere har til og med endt opp med å kunne leve av rentene resten av livet, men da skal du ha vunnet en god del penger selvfølgelig.

About

View all posts by